eur:
393.75
usd:
368.58
bux:
66234.34
2024. április 24. szerda György
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Tanács brüsszeli épületében tart tájékoztatón 2020. március 16-án, a G7 országok vezetőivel folytatott videómegbeszélés után. Von der Leyen közölte: a bizottság harminc napos beutazási korlátozásra szólítja fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Megtalálta az új biztost Ursula Von der Leyen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy Mairead McGuinnesst, az Európai Parlament egyik alelnökét javasolja új uniós biztosnak azt követően, hogy Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén lemondott megbízatásáról. Hogan területét Valdis Dombrovskis alelnökre ruházná át.

Az uniós bizottság elnöke rövid sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy McGuinness számára a bizottság pénzügyi szolgáltatásokért, a pénzügyi stabilitásért és a tőkepiaci unióért felelős portfólióját szánja.

Kiemelte, a jelöltnek jelentős politikai tapasztalatai vannak az uniós ügyeket illetően, 2004 óta európai parlamenti (EP-) képviselő, jelenleg az EP első alelnöki pozícióját tölti be. Ez a tapasztalat döntő fontosságú az EU pénzügyi szektorpolitikai menetrendjének képviseletéhez, valamint annak biztosításához, hogy támogassa és erősítse az Európai Bizottság fő célkitűzéseit, nevezetesen a zöld és digitális átmenetet - szögezte le.

Von der Leyen bejelentette azt is, hogy a kereskedelmi portfólióért Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság lett alelnöke felel majd. Emellett ellátja az uniós bizottság eurócsoport mellé rendelt képviseletét is Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos mellett - közölte.

Hogan lemondása után ideiglenesen már Dombrovskis vette át a kereskedelmi kérdések irányítását.

Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén mondott le, miután kiderült, hogy hazájában, Írországban megsértette a koronavírus-járvány miatt bevezetett előírásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×