eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Megújul a terézvárosi Podmaniczky utca

A Budapesti Közlekedési Központ Igazgatósága jóváhagyta a VI. kerületi Podmaniczky utca felújításának kivitelezésére irányuló feltételes közbeszerzési eljárás elindítását. Eredményes eljárás lefolytatása és a forrás biztosítása esetén a munkák előreláthatóan idén ősszel kezdődhetnek.

A terézvárosi Podmaniczky utca felújításának kiviteli tervei idén márciusban készültek el, a kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési eljárásról szóló ajánlati felhívás június 15-én jelent meg. A tervezett munkák az ősszel indulhatnak, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2022 áprilisában zárulhat le.

A projekt keretében a Podmaniczky utca Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út közötti, mintegy 310 méteres szakaszát újítják fel. A munkák során megújul az útpálya burkolata, továbbá a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az utcaszakasz.

A korszerűsítésnek köszönhetően a Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópont létesül három gyalogátkelőhellyel, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, a parkolási gyakorlatot szabályozzák – párhuzamos parkolás lesz a jelenlegi ferde helyett –, valamint a szükséges mértékben felújítják a közvilágítást. A meglévő fákat ápolják, és 10 újat telepítenek különleges ültetőgödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát. A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában a kihasználatlan jobbra kanyarodó sáv megszűnik, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat közölte: a Podmaniczky utca érintett szakaszán a közlekedési funkció érdemben nem csökken, ugyanakkor a fenntartható közlekedési módoknak (gyaloglás, közösségi közlekedés, kerékpár) átadható térfelületek nőhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×