eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

A budapesti LMP-nek nem eléggé "zöld" Karácsony Gergely

A párt budapesti szervezete határozottabb kiállásra kéri a főpolgármestert.

Az LMP arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hátralévő hivatali idejében határozottabban álljon ki a zöldpolitikai célok mellett és eltökéltebben képviselje az élhetőbb Budapest vízióját - mondta Bakos Bernadett, az ellenzéki párt budapesti elnökségének tagja vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón a főpolgármester elmúlt kétéves munkáját értékelve úgy fogalmazott, Budapesten történtek kedvező lépések, de sajnos vannak hiányosságok is.

Kiemelte, az élhetőbb, fenntarthatóbb, tisztább és zöldebb fővárosért tett lépésként értékelik a kerékpáros-fejlesztéseket, köztük a körúti kerékpársávok kialakítását, valamint a zöldfelületek fejlesztésére vonatkozó terveket.

Az LMP társelnöke megjegyezte ugyanakkor, nem értenek egyet azzal, hogy a fővárosi önkormányzat eladásra hirdeti a volt újpesti uszoda telkét, mert szerintük ezt a területet közparkként kellene hasznosítani.

Bakos Bernadett azt mondta, a fővárosnak további kerékpársávokat kell létesítenie, a gépjárműforgalmat pedig drasztikusan csökkenteni egy használat- és szennyezésarányos dugódíj bevezetésével.

Az LMP budapesti elnökségének tajga nehezményezte, hogy nem történt előrelépés a ferihegyi repülőtér zajszennyezése ügyében.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×