eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Unsplash.com

Azonnali vízkorlátozásra kényszerült Orfű

A szárazságon túl más is bonyolítja a helyzetet.

A Baranya megyei településen nemcsak a szárazság okoz problémát, hanem az is, hogy most zajlik a vízhálózat felújítása, ezért egyébként is kevesebb víz van a tározóban. Egyes területeken érezhető, hogy a munkálatok miatt csökkent a víznyomás – adta hírül az ATV.

Füziné Kajdy Zita polgármester a helyzet kapcsán úgy fogalmazott a csatornának, hogy „optimális esetben, amikor minden flottul működik, akkor tudják ellátni a nyári vendégsereget. Téli időszakban ugye egyszerűbb az élet, akkor sokkal kevesebb a vízfelhasználás. Ilyenkor azonban mindenre szükségünk lenne.”

Az önkormányzat döntése értelmében a településen momentán

tilos ivóvízzel autót mosni, medencét tölteni vagy kertet locsolni.

Orfű polgármestere arra is kitért, hogy nagyon szűk határidőt kaptak a vízhálózat felújítására, ezért voltak kénytelenek a szezonban építkezni. Az új rendszertől azt várják, hogy megszűnnek a korában gyakran előforduló csőtörések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×