eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Concept - broken metal chain. Strong one with perfect muscles breaks the chain.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

UEFA szerint abszurd az új hosszabbításos szabály

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyik vezető tisztségviselője közölte, hogy ezért ezt nem is fogják bevezeti a szervezet sorozataiban.

A futball szabályalkotó testületének (IFAB) határozata értelmében a játékvezetőknek minden félidő végén annyit kell hosszabbítaniuk, amennyi időt elvettek a rendes játékidőből a gólörömök, cserék és ápolások. A cél az, hogy növeljék a tényleges játékkal töltött időt, azonban ez sokszor azt eredményezi, hogy a mérkőzések 90 helyett 100 vagy annál több percig tartanak.

A játékosok szakszervezete, a FIFPRO, valamint Kevin De Bruyne és Raphael Varane személyesen is felemelte szavát az új szabály ellen, amely szerintük a sűrű versenynaptárban még jobban kifacsarja majd a futballistákat.

"Teljesen abszurd" - jellemezte az intézkedést Zvonimir Boban, az UEFA horvát sportigazgatója, az AC Milan korábbi középpályása.

"A játékosok jólléte szempontjából ez egy kisebb vagy nagyobb tragédia, mivel akár 12, 13, 14 perccel is hosszabb lehet egy mérkőzés - fogalmazott. - Tapasztalatból mondom, hogy amikor már 60-65 perce játszol és kezdesz fáradni, várod a végét. Aztán egyszer csak jön valaki és azt mondja, még 15 percet rátesz. Sokszor beszélünk kritikusan a versenynaptárról és a túl sok meccsről, de nem halljuk meg a játékosok és edzők szavát... Őrület. Ez egyszerűen túl sok, tehát mi nem fogjuk alkalmazni. A mi irányelveink mások."

Roberto Rosetti, az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője is egyetért Bobannal, hangsúlyozva: az európai szövetség már öt éve azon dolgozik, hogy növelje az aktív játékidőt.

"Van fontosabb dolog is, mint a többletidő pontossága.

Az emberek azért szeretik a Bajnokok Ligáját, mert intenzív, fantasztikus, a játékosok soha nem állnak meg. Mi arra kérjük a bírókat, hogy a hosszabbítás helyett arra összpontosítsanak, hogy a játékmegszakításnál minél hamarabb újrainduljon a játék."

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×