eur:
392.38
usd:
365.65
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A leszakadt híd Vjazmában. Forrás: X / Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma
Nyitókép: Forrás: X / Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

Halálos áldozata is van az oroszországi hídkatasztrófának - videó

Egy fontos közúti híd omlott össze Fehéroroszország határának közelében. Egy ember életét vesztette és legalább öten megsérültek.

Összeomlott a Vjazma városában lévő Paninszki híd és a katasztrófában legalább öten megsérültek és egy nő meghalt. Ő egy személyautót vezetett, ami éppen akkor haladt át a hídon, amikor az váratlanul leszakadt - idézte a TASZSZ orosz hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumát.

Úgy tudni, hogy Vjazmában felfüggesztették a vasúti közlekedést, mert a híd alatt futó sínek is megrongálódtak. Az eset miatt büntetőeljárás indult – közölte az orosz Regionális Nyomozó Bizottság Igazgatósága.

A szmolenszki régió kormányzója, Vaszilij Anohin a Telegramon megerősítette a katasztrófa hírét.

Az interneten megjelent értesülések szerint a híd délután 4 órakor omlott össze. Éppen egy személykocsi és egy teherautó haladt át, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Utóbbi vezetője súlyosan megsérült - jelentette az RBC Russia hírportál.

Egy másik orosz weboldal, a Glavnaja Tyema pedig azt közölte, hogy a helyiek szerint a híd elég rozoga állapotban volt már. A Moszkovszkaja Zsileznaja Daroga Telegramm bejegyzésében arról ír: a hatóságok több vonatot is a helyszínre irányítottak, hogy segítsék a romok eltakarítását.

Az X-en publikáló NEXTA úgy tudja, hogy a híd a Moszkva és Minszk közötti vasútvonal felett ívelt át és a katasztrófa ezért komoly fennakadásokat okozhat az Oroszország és Belarusz közötti vasúti forgalomban.

A híd 1980-ban épült, és a város központi részét köti össze a Moszkovszkij, valamint a Jubilejnij körzetekkel és Vjazma-Brjanskaja faluval - írja a Kyiv Post. Az angol nyelvű ukrán portál szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a a híd összeomlását, de Oroszországban a tél folyamán megugrott a több évtizede elhanyagolt közüzemi infrastruktúra meghibásodása. A karbantartások egyrészt hanyagság másrészt a korrupció miatt maradnak el rendre - állítja az ukrán weboldal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×