eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Calculator with wooden house and coins stack and pen on wood table. Property investment and house mortgage financial concept
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Élénkülőben van az ingatlanpiac, az MBH és a Fundamenta bizakodó

Az élénkülő lakáspiaci helyzet támogatja az MBH és a Fundamenta sikeres együttműködését, idén az első két hónapban a jelzálogpiacon fokozatosan nőtt a kereslet - mondta az InfoRádiónak az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese. A Fundamenta egy idén március végén lezárult tranzakcióval került az MBH bank többségi tulajdonába.

A Fundamenta közel 1200 személyi bankárból álló értékesítési hálózattal rendelkezik, 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forintot meghaladó hitel- és 570 milliárd forintot meghaladó betétállománnyal, így a piac legjelentősebb szereplőjének tulajdonosa lett az MBH - mutatott rá Ginzer Ildikó.

"A Fundamenta az ingatlan ökoszisztémában, a finanszírozásban és a lakás-előtakarékosságban meghatározó piaci részesedéseket épített ki az elmúlt időszakban, az MBH Bankcsoport pedig a második legnagyobb hazai pénzintézetként szintén jelentős szereplő a megtakarítási és a lakáshitelpiacon. A két intézmény együttes ereje kitűnő lehetőségeket rejt magában az elkövetkezendő időszakban ennek az ingatlanhitelezési ökoszisztémának további fejlesztésében. Azt gondolom, hogy a meglévő szolgáltatási palettával, illetve a tervekben lévő további fejlesztésekkel tulajdonképpen minden olyan igényt ki tud elégíteni majd a jövőben a csoport, ami az ingatlankereséstől a vásárláson át a felújításig az ügyfelek rendelkezésére tud állni" - fogalmazott az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A szakember szerint a lakás-előtakarékosság népszerűsége töretlen, ez egy hosszú évekre szóló gondolkodás és megtakarítási lehetőség, ami akkor is segít, amikor az ügyfelek adott esetben néhány évvel elhalasztják az ingatlanvásárlásukat.

Az ingatlanpiacot tekintve úgy látja, már látszanak az élénkülés jelei.

"Ha visszatekintünk az elmúlt három hónap eseményeire vagy üzleti volumeneire, akkor azt látjuk, hogy bár a 2022-es szintet még nem érték el a hitel-, illetve a tranzakciós volumenek, de a tavalyi évhez képest már lényegesen magasabban járunk. Úgyhogy szerintem megvan annak az alapja, amit előzetesen mi is vártunk, hogy a 2024-es év közepére, végére bekövetkezhet az élénkülés" - nyilatkozta Ginzer Ildikó.

A lakóingatlanok energiahatékonyságának javítása kiemelten fontos, mivel a hazai lakásállomány 40 százaléka energetikai szempontból a rossz kategóriába tartozik, míg az átlagos energetikai besorolásba 55 százalék, és kevesebb mint 5 százaléka az otthonoknak sorolható az ennél kedvezőbb kategóriák valamelyikébe - mutatott rá a szakember egy sajtóbeszélgetésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×