eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Wenger dühös, Ferguson türelmes, Ranieri kíváncsi - videók

Elégedett együttese teljesítményével a Manchester United menedzsere, noha csapata döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligájának új idényét hazai pályán. Az Arsenal edzője a kijevi 1-1 után azt mondta: csalódottságot és megkönnyebbülést érez egyszerre. Kritikusan nyilatkozott csapatáról a BATE elleni sikert követően a Real Madrid trénere.

A Villarreal elleni döntetlen és a döcögős szezonkezdet ellenére pozitívan értékeli csapata teljesítményét a Bajnokok Ligájában címvédő Manchester United menedzsere. Sir Alex Ferguson szerint a szerdai találkozón sok helyzetet alakítottak ki futballistái, és jól játszottak.

"Nem panaszkodom, egy másik meccsen talán négyet, ötöt is rúghattunk volna. A Villarreal tapasztalt csapat, és remekül védekeztek" - értékelt a skót tréner, aki szerint csapata mostantól már elindul felfelé, jobban és eredményesebben fog szerepelni.

Sir Alex Ferguson beszélt arról is, hogy Cristiano Ronaldo visszatérésével több lehetősége lesz a taktikát illetően is. "A közönség fogadtatása fontos volt a számára" - mondta a menedzser, utalva arra, hogy már akkor vastapsot kapott a portugál klasszis, amikor elindult melegíteni, noha korábban attól lehetett tartani, hogy kifütyülik, miután a nyáron nem rejtette véka alá távozási szándékát.

Kollégája, a Villarrealt irányító Manuel Pellegrini a sok sérülttel magyarázta, hogy nem tudtak támadóbb felfogásban játszani, hiszen Nihat Kahveci és Giuseppe Rossi és hiányzott, de így is elégedett a megszerzett egy ponttal.

A két alakulat a 2005-2006-os idényben is egy csoportban szerepelt, és mindkét akkori találkozó gól nélküli döntetlennel végződött, akárcsak a szerdai.

Wenger: El akarták pusztítani Walcottot

A másik angol csapat, az Arsenal is egy pontot szerzett, de ez értékesebb, hiszen a hajrában egyenlített William Gallas Kijevben, a Dinamo vendégeként. A döntetlen után Arsene Wenger, a londoniak mestere azt mondta: csalódottságot és megkönnyebbülést érez egyszerre, hiszen a helyzetek alapján csapatának már a szünetre el kell döntenie a meccset, azonban két perccel a vége előtt még hátrányban voltak.


A francia szakvezető a spanyol játékvezetőt, Luis Medina Cantalejót is élesen kritizálta. "A bírónak a Dinamo balhátvédjét legalább háromszor ki kellett volna állítania, hiszen megpróbálta elpusztítani Walcottot. A végén megkérdeztem, miért jelzett három perc hosszabbítást, miközben már egy után véget vetett a találkozónak, de nem tudott mit válaszolni" - vélekedett Wenger, aki szerint a kijeviek büntetője sem volt jogos, ugyanis előtte éppen Sagnával szemben szabálytalankodtak.

A Dinamo edzője, Jurij Semin kiemelte: a meccs előtt elfogadta volna a döntetlent, de így, hogy a végén engedték ki kezükből a sikert, csalódott.

Ranieri is kíváncsi, mire megy a Juve

Értékes győzelemmel tért vissza két év után az európai futballporondra a Juventus: a torinói együttes a 34 esztendős Alessandro Del Piero távoli szabadrúgásból szerzett bombagóljával verte az UEFA Kupa-győztes, szentpétervári Zenitet.

A zebramezesek trénere, Claudio Ranieri elégedett az eredménnyel, és hozzátette: a találat is nagyon tetszett neki. Kifejtette, hogy nagyon nehéz és taktikus meccs volt, az ellenfél megpróbálta lezárni a területet, és a kontrákra rendezkedett be, de a hazaiaknak sikerült megfékezni a gyors ellenakciókat.



"Kíváncsian várom, hogy mit tud elérni a csapatom a BL-ben. A klub nagy hagyományokkal büszkélkedik, de sok labdarúgó még nem szerzett tapasztalatot egy ilyen sorozatban. Ha az emberek azt hiszik, hogy mi esélyesek vagyunk és minden meccset megnyerhetünk könnyen, csak mert mi vagyunk a Juventus, akkor naivak" - mondta Ranieri, ezzel próbálva levenni a terhet csapatáról.

A Zenit edzője, Dick Advocaat szerint csapata rengeteg helyzetet rontott el, így egy nyerhető meccsen kaptak ki. "Hiányzott a higgadtság, ezért veszítettünk, de úgy vélem, az ilyen meccsek segítenek nekünk tovább fejlődni" - emelte ki az UEFA Kupa- és Szuperkupa-győztes orosz együttes holland edzője.

Schuster kritikus

A Real Madrid korán gólt szerzett a BATE Boriszov ellen, ám a királyi klub edzője, Bernd Schuster szerint ezt követően futballistái visszavettek a tempóból, amiért kritikusan nyilatkozott.

"Nem tetszett, hogy a játékosok kiengedtek, de ennek okáról őket kellene megkérdezni. Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, hogy még nagyobb különbséggel nyerjünk, ezzel kedveskedve a szurkolóknak" - közölte a német edző.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×