eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Talmácsi szakított csapatával

Talmácsi Gábor nem indul a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban. A magyar motoros menedzsmentje azt közölte, hogy szerződést bontott csapatával, a Balatonring Teammel.

"A magyar motoros és menedzsmentje kényszerhelyzetbe került, melynek hatására elsősorban Talmácsi Gábor érdekeit szem előtt tartva kénytelen volt kezdeményezni Jorge Martinez cégével kötött 2 éves szerződés felbontását. Az évek folyamán hatékony együttműködés alakult ki az Aspar Team, valamint Talmácsi Gábor és menedzsmentje között, azonban a szerződés felbontása mára elkerülhetetlenné vált. Az ok többrétű: második motor hiánya, médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása" - áll a Faster Management közleményében.

A menedzsment szerint a március 31-i sajtótájékoztatón, melyet a Balatonring Team szervezett, még úgy tűnt, megoldódik a második motorral kapcsolatos probléma, erre a csapat új támogatóival közösen - Grupo Milton, Logistic Land - Jorge Martinez csapatfőnök ígértet tett. Ugyanakkor nem történt változás a május 3-i Spanyol Nagydíjra sem.

"Majd a menedzsment tudta és beleegyezése nélkül Talmácsi Gábor médiaképviseletéhez fűződő jogok egyoldalúan megváltoztatásra kerültek és minderről megtörtént a média (félre)tájékoztatása is.
Ezt követően, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy hiábavalók voltak a korábbi kompromisszumot elősegítő javaslataink, hétfőn éltünk a szerződés által biztosított egyoldalú szerződés felmondási jogunkkal" - olvasható a közleményben.

"Ezt követően a Balatonring Team kedden este kiküldött egy hírlevelet Talmácsi Gábor nyilatkozatával, melyről a magyar versenyző nem is tudott, a nyilatkozat nem tőle származik, illetve Talmácsi Gábor indulását tényként kezeli, holott a magyar motoros nem indul a Le Mans-i versenyen és ezzel a csapata is tisztában van" - teszik hozzá.

"Az életem a versenyzés. Azonban elérkeztünk arra a pontra, amikor kénytelenek voltunk átértékelni, mérlegelni a helyzetet. Katar óta folyamatos rajtam a nyomás emiatt, és nagyon nehéz 250 kilométer/órával száguldani a pályán úgy, hogy az ember tudatalattijában ilyen dolgok vonják el a figyelmet, a kellő koncentrációt. Nem tudom, mit hoz a jövő, de ennél az állapotnál csak jobb lehet" - közölte Talmácsi Gábor, aki pénteken sajtótájékoztatón számol be a történtekről.

A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok Talmácsi első idényében a 250 kcm-esek között, három futam után, 28 ponttal a hatodik helyen áll a pontversenyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×