eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla

Az izraeli űrhajós vadászpilóta fia is szerencsétlenül járt

Lezuhant vasárnap egy izraeli vadászgép Ciszjordániában, a szerencsétlenül járt F-16-os pilótája, Aszaf Ramón Hebron városa közelében szörnyethalt az izraeli védelmi minisztérium közlése szerint.

Aszaf Ramón annak az Ilan Ramónnak a fia volt, aki 2003-ban a felrobbant Columbus űrsikló héttagú legénységének tagjaként vesztette életét.

Az űrrepülő a visszatérés előtt robbant fel, fedélzetén Izrael első űrhajósával. Ilan Ramón részt vett az iraki atomreaktor 1981-es lebombázásában is. Fia idén júniusban szerezte meg a pilótaképesítést.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×