eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az olasz rendőrség által lefoglalt tárgyak, miután letartóztatták a Juventus szurkolótáborának 12 vezetőjét Torinóban 2019. szeptember 16-án. Az ultrák vezetői illegális eszközökkel próbáltak a rendelkezésre állónál több belépőhöz jutni, a vádemelésben bűnszervezetben elkövetett zsarolás, erőszak és pénzmosás szerepel.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Letartóztatták a Juventus ultráinak 12 vezetőjét

Az olasz rendőrség letartóztatta a Juventus szurkolótáborának 12 vezetőjét, mivel illegális eszközökkel próbáltak a rendelkezésre állónál több belépőhöz jutni.

A hatóság hétfői tájékoztatása szerint az ultrák megfenyegették a klubot: rasszista dalokat fognak énekelni mérkőzések alatt, amennyiben nem kapnak extra jegyeket. A vádemelésben bűnszervezetben elkövetett zsarolás, erőszak és pénzmosás szerepel.

A vizsgálat a Juventus egy évvel ezelőtti feljelentése nyomán kezdődött, a letartóztatásokra pedig két évvel azután került sor, hogy a klubot pénzbírsággal és szektorbezárással büntették, amiért bizonyos ultracsoportoknak megkönnyítette a csapat hazai mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek megvásárlását. A klub elnökét, Andrea Agnellit akkor bűnösnek találták az ügyben, ám végül egy fellebbviteli bíróság 2017 decemberében eltörölte egyéves eltiltását.

A torinói ügyészség által lefolytatott vizsgálat összefüggésben áll azzal, hogy a feltételezések szerint a 'ndrangheta nevű calabriai bűnszervezet beszivárgott az ultrák szektorába az Allianz Stadionban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×