eur:
395.1
usd:
371.8
bux:
66349.37
2024. április 16. kedd Csongor

Összejött az álompárosítás a női vízilabda kupadöntőben

Az UVSE együttesére a címvédő Dunaújváros vár a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében,

A margitszigeti Hajós uszodában rendezett első elődöntőben a BVSC szerzett vezetést, 2-2 után azonban az újpestiek elléptek, s a nagyszünetben már öttalálatnyi volt az előnyük (8-3). A végén kiengedve is magabiztos játékkal, könnyedén nyert Benczur Márton vezetőedző alakulata.

A második elődöntőben a Ferencváros hibát hibára halmozott, és valamennyi emberelőnyös helyzetét elpuskázta az első két negyedben, még büntetőből sem tudott eredményes lenni. A zöld-fehérek csak közvetlenül a nagyszünet előtt lőtték első góljukat, amikorra a rivális - főleg Garda Krisztina bombagóljainak köszönhetően - már alaposan elhúzott (4-1).

A meccs második felében is a Dunaújváros irányított, s megerőltetés nélkül, magabiztosan söpörte be a győzelmet, amelynek kivívásában - Garda és a szintén triplázó Gurisatti Gréta mellett - oroszlánrészt vállalt a kapuban remeklő Magyari Alda.

A bronzmeccs és a döntő kedden lesz.

Eredmények, BENU női Magyar Kupa, elődöntő:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - FTC-Telekom 9-5 (2-0, 2-1, 2-1, 3-3)

UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Zugló 13-10 (6-2, 2-1, 1-2, 4-5)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×