eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Kásler Miklós/Facebook

132 milliárd forintból vezényelnék le az egészségügy digitális átállását

Időpontfoglaló applikáció, új betegirányítási rendszer, "mindentudó" EESZT - ezeket igyekezne megoldani a kormány 2024 végéig.

Az egészségügy digitális átállásának támogatása című pályázattal Magyarország 132 milliárd forintnyi forrással segítené elő az ágazat alapvető megújulását, melyből 104,5 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást az uniós helyreállítási forrásokból igényelne, és ehhez 28,2 milliárd forintot adna hozzá az állam a saját forrásaiból - olvasható ki a Portfolio által szemlézett, december közepén kiírt pályázati tervezetből, melynek társadalmi véleményezése a napokban járt le.

A kormány ennek a projektnek a keretében fejlesztené az OGYÉI laborkapacitásait, a mentőszolgálat informatikai rendszerét mesterséges intelligencia alkalmazásának bevonásával, de jutna forrás telemedicinás célokra is, jöhetne például időpontfoglaló applikáció és a központi betegirányítási rendszer, és bővítenék az EESZT-ben tárolt és hozzáférhető információk körét.

A pénz az NNK-n, az OGYÉI-n, az OKF-en, az OMSZ-en és az Országos Onkológiai Intézeten "menne át" pályázati alapon. Rajtuk kívül konzorciumi partnerként vehet részt a projektben a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A projekt teljes lezárására 2024 végéig van idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×