eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc: voltam hatalom közelében, most se vagyok nagyon messze

A volt miniszterelnök friss Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a hatalom hajlít, és erre nincs megoldás, csak ellenszer.

Gyurcsány Ferenc, akit Márki-Zay Péter arra kért, hogy ne vegyen részt az ellenzéki választási kampányban, a Facebookon rövid bejegyzésekben fejti ki aktuális politikai véleményét. Kedden azt a természetfilozófiai vitát járja körül, hogy az ember jónak születik-e.

"Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze. Láttam és látom, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Nem állítom, hogy mindenki becstelen lesz. Egyáltalán nem. De a hatalom hajlít. Van aki ellenáll, van aki nem, van aki eltörik" – írja a volt miniszterelnök Völner Pál ügyére és a kormányra utalva.

A Dk elnöke úgy véli, erre valójában nincs megoldás, csak ellenszer.

"Én hajlok arra, hogy elfogadjam: az emberek többsége gyarló. Kisebb, nagyobb hibával él. Én is, mi is. Ezért kell a hatalmat ellenőrizni, számon kérni, mert személyes garancia nincs, csak intézményes garancia lehet. Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi" – írja Gyurcsány Ferenc, és azért kampányol egyet Márki-Zay Péter mellett, mondván, szavazzanak rá és az ellenzékre, mert szerinte az országot ne emberi hiba irányítsa, hanem erény, és erre csak ezen az oldalon van esély.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×