eur:
395.26
usd:
371.68
bux:
66273.8
2024. április 16. kedd Csongor
Men entering credit card information using laptop computer keyboard. Online shopping concept
Nyitókép: Poike/Getty Images

Fontos új funkció érkezik a Google Chrome-ra

A Google lehetővé teszi, hogy a böngészőben egy virtuális kártya segítségével fizessünk, így nagyobb biztonságban lesznek a kártyaadatok.

A Google egy új, Virtual Card Numbers nevű funkcióval egészíti ki a Chrome böngésző automatikus kitöltési rendszerét – jelentette be a vállalat. Az újdonság elrejti a felhasználó bank- vagy hitelkártyaadatait, miközben az interneten vásárol. A cég úgy véli, ezzel azokon a webhelyeken is nagyobb biztonságban lehetünk, amelyek nem támogatják a Google Payen vagy az Apple Payen keresztüli fizetést – írja a hvg.hu.

Bill Ready, a Google kereskedelemmel és fizetéssel foglalkozó igazgatója szerint a megoldás alapvetően ugyanaz, mint az eddigi megoldás az adatok kitöltésére, csak az egész kap egy új biztonsági szintet.

„Ha megadjuk a kártyaadatokat egy eladónak, és az visszaél vele, akkor fel kell hívnunk a bankot, hogy törölje a legutóbbi tranzakciót, vagy egyéb lépéseket kell tennünk, hogy ez ne fordulhasson elő. Ez a legjobb esetben is komoly kényelmetlenséget okoz. Az új megoldással viszont erre már nem lesz szükség” – magyarázta Ready.

A szakember szerint a Virtual Card Numbers minden vásárláshoz létrehoz egy virtuális bankkártyát, ami az adott tranzakcióhoz érvényes – annak lezárulta után többé nem használható. (A havi előfizetéseket azonban támogatja a rendszer.)

Ready szerint a megoldás kényelmes is, mert minden olyan weboldalon használni lehet majd, amelyen lehet bankkártyával fizetni. A Google a használatért cserébe nem számít fel semmilyen tranzakciós díjat, és adatokat sem gyűjt. A használatához az automatikus kitöltésnél elég csak a Virtual Cardot kiválasztani a listából, és már indíthatjuk is a tranzakciót.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×