eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az afganisztáni háború befejezéséről a Pentagonban tartott sajtóértekezleten 2021. szeptember 1-jén. Az utolsó amerikai katona augusztus 31-én távozott afganisztánból, és ezzel befejeződött az Egyesült Államok leghosszabb háborúja.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Magas rangú látogató bukkant fel váratlanul Kijevben

Váratlanul Kijevbe érkezett hétfőn Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter, hogy Washington "rendíthetetlen" támogatásáról biztosítsa Ukrajnát Oroszország támadásával szemben.

Lloyd Austin "ma Ukrajnába utazott, hogy találkozzon az ukrán vezetőkkel, és megerősítse az Egyesült Államok megingathatatlan támogatását Ukrajna szabadságharca iránt" - közölte a Pentagon. A látogatást biztonsági okokból nem jelentették be előre.

"Most érkeztem Kijevbe, hogy találkozzam Ukrajna vezetőivel" - írta a Pentagon vezetője az X közösségi hálózaton. Hozzátette: látogatásával "fontos üzenetet" kíván küldeni, miszerint "az Egyesült Államok továbbra is támogatni fogja Ukrajnát most és a jövőben is". Austin egy fotót is közzétett, amelyen Bridget Brink kijevi amerikai nagykövet fogadja őt az ukrán főváros egyik vasútállomásán.

Előző nap Pat Ryder, a Pentagon szóvivője közölte, hogy az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállítások koordinálására létrehozott csoport következő ülését ezen a héten tartják videokonferencia formájában.

Korábban John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora azt mondta, hogy az Egyesült Államok kormánya a Kijev megsegítésére elkülönített összegek mintegy 96 százalékát már elköltötte. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok további nagyszabású segítségének elmaradása káros hatással lenne Ukrajna védelmi képességeire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×