eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tobias Thulin svéd kapus (k) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, a C csoport harmadik fordulójában játszott Svédország-Uruguay mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. január 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Adam Ihse

Svéd óriást igazolt a Szeged

Nyártól az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Tobias Thulin, az Európa-bajnok svéd kapus három évre kötelezte el magát.

A klub honlapjának hétfői beszámolója kifejtette: a 28 esztendős hálóőr Göteborgban született, 2019-ig svéd csapatokban szerepelt, ezt követően Magdeburgban, majd Stuttgartban játszott, előbbivel Európa-ligát nyert, 2022 óta pedig a dán bajnok GOG kézilabdázója. A 198 centiméter magas kapus a jelenlegi Bajnokok Ligája-szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között –, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent.

A 2022/23-as idényben a legjobb hatékonysággal zárt a kapusok BL-rangsorában.

„Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen” – idézte a weboldal Thulint, aki tavaly tagja volt a magyar–szlovák közös rendezésű kontinensviadal fináléjában időn túli büntetővel diadalmaskodó svéd válogatottnak. A hálóőr kiemelte: nagy ambíciókkal rendelkező, a BL-ben és a magyar bajnokságban egyaránt a legmagasabb szinten versenyző klubban szerepel majd.

„Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amiben garantált a fejlődésem. A célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni” – szögezte le Tobias Thulin.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×