Mennyit keresnek a topmenedzserek Németországban?

2012. augusztus 13., hétfő 20:00     InfoRádió
A pénzügyi válság eddig nem érintette a német menedzserek fizetését, a frankfurti tőzsdén jegyzett 30 vezető cég élén állók átlagosan évente bő öt millió eurót visznek haza. A legjobban a Volkswagen konszern elnöke keres.
 

1

Martin Winterkorn az elmúlt évben bruttó 16,6 millió eurót keresett, és bár az adókulcs ekkora összegnél igen magas, a számlájára több mint 10 milliót utaltak át.

Martin Winterkorn mögött a legnagyobb német magánbank időközben nyugalomba vonult elnöke, Josef Ackermann végzett, aki éveken át az első helyen állt, azonban svájci születésű bankárnak tavaly már be kellett érnie 9,5 millió euróval.

Őt a luxusautók gyártására szakosodott Daimler-Benz céget vezető Dieter Zetsche követte 8,8 millió eurós évi jövedelemmel.

Hozzájuk képest a Commerzbank élén álló Martin Blessing már csaknem koldusnak tűnik, mert az ő tavalyi fizetése még az egy milliót sem érte el.

Nemzetközi viszonylatban azonban még a német vezető menedzserek is mostohagyereknek érezhetik magukat, ugyanis az Egyesült Államokban - a gazdasági élet csúcsán álló döntéshozók - évi átlagjövedelme bő 12 millió euró, ami csaknem két és félszer haladja meg a fizetésüket.
Vincze András, Németország

Meghallgatom a hanganyagot


 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.14. Vasárnap, 18:00
2016.02.14. Vasárnap, 18:00
Jankovics Marcell rajzfilmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz