Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ismerje meg a legerőszakosabb amerikai városokat!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
New Orleans a legerőszakosabb amerikai város, ahol tavaly 19 ezernél több bűntényt és 208 gyilkosságot követtek el - derült ki abból a tanulmányból, amely a Kongresszus megbízásából hat szempont alapján vizsgálta a kialakult helyzetet.

A CQ Press hat szempont alapján vizsgálta, mennyire erőszakosak a legalább 75 ezres lakosú amerikai városok. A kategóriák: gyilkosság, nemi erőszak, betörés, rablás, súlyos testi sértés és járműlopás. Az adatokat a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) bázisából szerzik.

Ennek alapján, az egy főre jutó bűncselekményeket illetően New Orleans a legerőszakosabb város - közölte Ben Krasney, a CQ szóvivője. Messze lemaradva a New Jersey állambeli Camden a második, míg harmadik helyen Detroit végzett. Az első ötbe bekerült még St. Louis és a kaliforniai Oakland.

A 220 ezer lakosú New Orleansban százezer emberre 94,7 gyilkosság jut - az országos átlag 5,6, míg az e kategóriában második indianai Garyban 73,2. "Azt hiszem, a New Orleans-iaknak van okuk az aggodalomra" - fogalmazott Krasney. A város népessége rohamosan lecsökkent a Katrina hurrikán 2005-ös támadása óta - és attól fogva emelkedik meredeken a bűnözés.

A lista másik végét - vagyis a legbékésebb és biztonságosabb város címét - Honolulu szerezte meg, amelyet New York követ, de az utolsó tízbe került be Seattle, Los Angeles és a texasi Fort Worth is.