Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tripoli a NATO légicsapások célpontja

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Öt erőteljes robbanás rázta meg hétfő este a líbiai fővárost, amely az elmúlt napokban a NATO heves légicsapásainak célpontjává vált.

Tripoli keleti, Ain Zara kerületének egyik lakosa három erős robbanásról, majd azt követően a magasba csapó lángokról és füstoszlopról számolt be az AFP francia hírügynökségnek.

Ugyanezen kerület egy másik lakosa valamivel később két további detonációról adott hírt.

Az al-Dzsamahiríja televízió a NATO-ra utalva közölte, hogy a "gyarmatosító keresztes agresszor" polgári és katonai célpontokat támadott. A televízió katonai forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a légicsapások áldozatokat is követeltek, de számukat nem közölte.

A líbiai főváros múlt péntek óta a NATO intenzív légicsapásainak célpontja.

A líbiai kormányellenes lázadók hétfőn közölték, hogy kiverték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőket a két hónapja ostromlott Miszráta városából. A felkelők csapatainak több parancsnoka kijelentette, a kormányerők visszavonultak a városból és jelenleg Miszráta elővárosaiban állomásoznak. Miszráta legnagyobb kórházának egyik orvosa elmondta, hogy a városban hétfőn kilenc ember meghalt, további negyven pedig megsebesült robbanásokban; vasárnap 27, szombaton pedig 28 halálos áldozata volt a miszrátai detonációknak, harcoknak.