Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Fennakadások Alsó-Ausztriában

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fennakadásokat okozott hétfőn délelőtt a hóesés Alsó-Ausztriában, Bécsben a tömegközlekedés, Schwechatnál a légi közlekedés akadozott, és problémák keletkeztek a vasúti forgalomban is.

A rendőrség közlése szerint a déli órákban a bécsi A23-as autópályán bénult meg a forgalom, egyes fel- és lehajtó részeket kellett megtisztítani a hótól. A pálya déli irányában szünetelt a forgalom, hogy a hókotrókat elengedjék. Szintén elakadások voltak a külső körút (Gürtel) magasságában. Az A21-es bécsi autópályán a 3,5 tonna feletti járművekre közlekedési tilalmat rendeltek el.

A bécsi közterület-fenntartók 1300 dolgozója 350 járművel takarítja a havat, ennek ellenére késésekre lehet számítani a buszok és a villamosok menetrendjében.

A schwechati repülőtéren az erős oldalszél akadályozta a le- és felszállást, a gépek jégtelenítése pedig késéseket is okozott. Minden utazót arra kértek a repülőtér üzemeltetői, hogy utazás előtt tájékozódjanak a járatuk felől.

Az előrejelzések szerint nem fog sokáig megmaradni a hó. Hétfő estére nulla fok felett lesz a hőmérséklet, keddre már öt-hat fokot, szerdára napos időt jósolnak. A meteorológusok szerint hétfő estig 6 és 10 centiméter közötti friss hó hullhat, estére azonban már esőre lehet számítani.

Tirol, Alsó-Ausztria és Karintia tartományokban - ötösből - négyes fokozatú lavinariasztás lépett életbe, a viharos szél, az alacsony hőmérséklet és a frissen leesett hó miatt.

A hó és az erős szél miatt az osztrák vasúttársaság (ÖBB) is fennakadásokat jelentett hétfő délután. Közleményük szerint Bécsben 30 és 90 perces késésekkel lehet számolni. A vonatközlekedés leginkább a bécsi Meidling megállónál, a főpályaudvaron (Hauptbahnhof) és a nyugati pályaudvaron (Westbahnhof) akadozik. A társaság nagy erőkkel dolgozik a hó eltakarításán.

Kora délután a Prága és Graz közötti nemzetközi járatot a bécsi helyi vasút vonalára terelték, ezért megváltozott a helyi járatok útvonala is. A délről Bécsbe érkező gyorsvonatokat Meidling és Hütteldorf állomások felé irányították.