Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hajléktalanok osztogatták Ferenc pápa "keresztény zsebkönyvét"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ferenc pápa nagyböjt első vasárnapján "keresztény zsebkönyvet" ajándékozott a vatikáni Szent Péter téren levő hívőknek.

A zsebben elférő, harmincoldalas könyvecskét többek között száz római hajléktalan osztotta szét a pápának a téren délben mondott beszéde után.

Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy a kiadványt útmutatónak szánta a bátor keresztények számára, jótanácsokkal a hívő ember mindennapi életéhez.

A Ferenc pápa által összeállított könyvben szerepel a tízparancsolat, az erények és bűnök felsorolása, valamint pápai útmutatást ad ahhoz is, miként kell a hívőknek helyesen gyónniuk.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa keresztény útmutatásként szolgáló könyveket oszt vasárnap a Szent Péter téren. Decemberben a hívők ingyenes imakönyvet kaptak az alapvető imádságokkal, ezt megelőzően az evangélium zsebkönyv formátumú kiadását, valamint rózsafüzért is gyógyszeres dobozra emlékeztető csomagolásban, "a lélek gyógyítására".

Hajléktalanok most először segítettek egy pápának.

Vasárnap Ferenc pápa és a római kúria mintegy száz tagja, közöttük bíborosok és püspökök, húsvét előtti lelki gyakorlatra vonultak vissza a Rómától alig harminc kilométerre levő Ariccia egyik kolostorába, ahogyan tavaly is történt. Ferenc pápa az első egyházfő, aki a nagyböjti lelki gyakorlatot paptársaival nem a Vatikánban tartja. Az egyházfő és a kúria tagjai autóbusszal indultak Aricciába. Pénteken térnek vissza a Vatikánba, így addig elmaradnak a magánaudienciák és az általános meghallgatások is.