Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Új befektető Európa legnézettebb tévécsatornájánál?

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyiptomi többségi tulajdonba kerülhet az Euronews hírtelevízió - derül ki a cég közleményéből.

35 millió eurós tőkeemeléssel 53 százalékos részesedéshez juthat a Magyarországon is működő Euronews hírtelevíziót üzemeltető cégben Egyiptom egyik leggazdagabb embere, Naguib Sawiris.

A lyoni székhelyű televízió, amely Európában a legnézettebb hírcsatorna - jelenleg 23 köztelevízió tulajdona, közülük a legnagyobb a 23 százalékos részesedéssel bíró francia televízió. A Euronews jelenleg 13 nyelven, egyebek közt magyarul, arabul, ukránul és oroszul sugározza adását, ami 156 ország 420 millió otthonába jut el. A műsorokon 30 ország több mint 600 újságírója dolgozik.

A hírtelevízió igazgatótanácsa a hét elején hagyta jóvá, hogy a tévé elnöke, Michael Peters tárgyaljon Naguib Sawiris-szel a tulajdonszerzésről. A csatorna közleményében az elnök azt írta: "Fel akarjuk gyorsítani a növekedésünket. Naguib Sawiris érkezése fantasztikus lehetőséget jelent a Euronewsnak. Ez a befektetés a fejlesztési tervünk gyors megvalósítását teheti majd lehetővé, az európai közszolgálati misszió örökségének megtartása mellett" - tette hozzá Michael Peters.

Az egyiptomi üzletember, aki többek között hotelek, telekommunikációs cégek tulajdonosa, az arab tavaszt követően a CBS-nek például így nyilatkozott:

Hanganyag: Király István Dániel