Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Önmegtartóztatásra szólítják fel a török jegyespárokat

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Önmegtartóztatásra szólítja fel a házasságra készülő török párokat a Vallási Ügyek Legfelsőbb Tanácsa internetes oldalán hétfőn közzétett nyilatkozatában - jelentette a Dogan török hírügynökség.

A dokumentum szerint azoknak, akik terveik szerint összekötik majd életüket, tartózkodniuk illik a flörttől, attól, hogy nyilvános helyen kéz a kézben járjanak, továbbá több, az iszlám által nem jóváhagyott viselkedési formától.

"Semmi baj nincs azzal, ha a jegyespár találkozik, a fiatalok megismerik egymást, mindaddig, amíg betartják a magánélet szabályait" - áll a nyilatkozatban.

Pletykák alapjául szolgálhat, ha a pár együtt él vagy kettesben marad - intenek óva a túlnyomórészt muzulmán Törökország vallási vezetői.

Bár sok török, főként Isztambulban, európai életmódot folytat, az Égei-tenger vidékén, valamint a fővárosban, Ankarában, az ország nagy részére is jellemző hagyományos értékek és vallásos konzervativizmus az uralkodó.

Számos helyütt a házasság előtti szex nem csupán tabutéma, de fel sem merülhet.

A rendszer bírálói szerint Törökországban bújtatott iszlamizáció zajlik, Recep Tayyip Erdogan korábbi miniszterelnök, jelenlegi államfő szándékosan "rombolja" a Musztafa Kemal Atatürk, a köztársaság megalapítója által bevezetett modern, világi elveket.

A kormány álláspontja szerint az intézet csak az egykor tiltott vallásszabadságot biztosítja a hithű muzulmánok számára.

A Vallási Ügyek Legfelsőbb Tanácsa 1924-ben alakult abból a célból, hogy a vallás helyzetét felügyelje az Oszmán Birodalom összeomlását követően létrehozott, az államot és az egyházat szétválasztó Török Köztársaságban. Az ország alkotmányába foglalt feladatai szerint a testület gyakran fogalmaz meg az erkölcsi életre vonatkozó irányelveket, tanácsokat.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.