Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

NATO: nem jelentünk fenyegetést Oroszország biztonságára

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A NATO határozottan elutasította kedden az új orosz nemzetbiztonsági stratégia azon állításait, amelyek szerint az észak-atlanti szövetség fenyegetést jelentene Oroszország biztonságára.

Oana Lungescu, a katonai szervezet szóvivője azt közölte, hogy a NATO még tanulmányozza a Vlagyimir Putyin elnök rendeletével a múlt héten életbe lépett új orosz nemzetbiztonsági stratégiát.

"Határozottan elutasítjuk azokat a teljességgel megalapozatlan állításokat, amelyek szerint a NATO és tevékenysége biztonsági fenyegetést jelent" Moszkvára nézve - hangsúlyozta az illetékes.

Az Oroszországi Föderáció Nemzetbiztonsági Stratégiájáról címet viselő dokumentum szerint a NATO bővítése és közeledése Oroszország határaihoz nemzetbiztonsági veszélyt jelent az ország számára. A stratégiában azt írták, hogy a szövetség által Európában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben telepített rakétavédelmi rendszerek jelentősen csökkentik az átfogó és a regionális stabilitás fenntartásának lehetőségét.

A NATO december elején hivatalosan meghívta Montenegrót, hogy csatlakozzon hozzá 29. teljes jogú tagországként. Lungescu ennek kapcsán leszögezte, a szervezet bővítése nem irányul senki ellen, "minden szuverén nemzetnek joga van eldönteni, hogy csatlakozik-e egy szerződéshez vagy szövetséghez".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!