Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Több nap után elhallgattak a fegyverek az indiai légi bázison

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elhallgattak a fegyverek helyi idő szerint hétfő éjjel azon az észak-indiai légi bázison, ahol a több napig tartó harcokban öt fegyveres támadó és hét katona vesztette életét.

A katonák elkezdték átkutatni a Pakisztánnal határos Pandzsáb államban lévő támaszpontot, hogy kiderítsék, rejtőzik-e egy hatodik támadó a létesítményben.

A katonai rendészet egyik főtisztje közölte: mindaddig folytatják a kutatást, míg az egész bázis minden részét nem sikerül ellenőrizni.

A légi bázis elleni támadás szombat reggel kezdődött, a katonáknak pedig rendkívüli nehézséget okozott, hogy minden támadót felkutassanak és ártalmatlanítsanak a nagy kiterjedésű támaszponton. Kétszer is úgy tűnt, hogy minden támadót semlegesítettek, de mind a két alkalommal később ismét kiújultak a harcok.

Szombaton négy fegyverest megöltek, de hétfő reggelig úgy tűnt, hogy még két másik támadó viszonozza a katonák tüzét, estig eggyel sikerült végezni.

A légi bázis kiterjedése több mint 800 hektár. A támaszpont parancsnoka, J. S. Damun minivárosként írta le, amely otthont ad az ott dolgozók családjainak is, így lakóövezetek, iskolák is vannak a bázison, ahol szovjet és orosz gyártmányú vadászgépek és támadó helikopterek állomásoznak. A hadsereg tájékoztatása szerint a támadásban katonai jármű vagy felszerelés nem szenvedett kárt.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.