Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Jelentős kormányátalakítást jelentettek be Tunéziában

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tucatnyi tárca vezetését érintő kormányátalakítást jelentett be Habíb Eszid tunéziai miniszterelnök szerdán, hogy a személycserék révén javítson az ország súlyos gazdasági és biztonsági helyzetén.

A kormányfő többek között a belügyi, igazságügyi és külügyi minisztériumok élére is új vezetőket nevezett ki. Bár szerdai bejelentésekor nem indokolta a lépést, a múlt év végén már közölte, hogy személycseréket fog hozni a kabinet hatékonyságának javítása érdekében. A lépés összesen 12 minisztérium vezetését érinti.

A 2011-es "arab tavasz" bölcsőjének számító észak-afrikai országban november vége óta szükségállapot van érvényben a terrorveszély miatt. Az intézkedést az elnöki őrség egyik autóbusza ellen elkövetett, 13 halálos áldozatot követelő támadás után vezették be, amelyet az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalt magára.

A tavalyi évben két további súlyos terrortámadás is történt Tunéziában, júniusban 38 turista életét oltották ki fegyveresek egy tengerparti hotelben Szúszában, márciusban pedig 21 embert öltek meg a tuniszi Bardo múzeumban.

Mindazonáltal - a rossz biztonsági helyzet ellenére - Tunézia az arab tavasz által érintett többi országgal ellentétben nem süllyedt erőszakba és sikeres demokratikus átmeneten van túl.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!