Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tunéziaiként azonosították a párizsi rendőrkapitányságnál lelőtt késelőt

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tunéziaiként azonosította környezete azt a támadót, akit csütörtökön agyonlőttek, miután késsel felfegyverkezve próbált behatolni egy párizsi rendőrkapitányságra - jelentette rendőrségi forrásaira hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

A férfi megtévesztette a hatóságokat azzal, hogy korábban hamis személyazonosságot adott meg.

Az előző nap a rendőrség még azt közölte, hogy az elkövető egy 21 éves, Sallah Ali nevű, marokkói születésű férfi. A téves azonosítást az okozta, hogy amikor a merénylőt 2013-ban egy lopás miatt előállították és nyilvántartásba vették, nem voltak papírjai, ezért a rendőrség a férfi által megadott - hamis - adatokat ellenőrzés nélkül rögzítette és párosította az ujjlenyomatával; majd csütörtökön ujjlenyomata alapján a téves adatok szerint azonosították.

A merénylő csütörtökön henteskéssel a kezében megrohanta egy párizsi rendőrkapitányságnál az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy "Allahu akbar" (Allah a legnagyobb), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték. A férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzatát viselte, és a nála lévő papír egy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam közel-keleti dzsihadista szervezet vezérének tett hűségnyilatkozatot is tartalmazott. Az írás azt állította, hogy bosszút akar állni a Szíria elleni támadásokért.

A nyomozásra rálátó források szerint a hűségesküben a férfi - választott dzsihadista "harci neve" mellett - megadta valós nevét és állampolgárságát.

A merénylőt a források szerint ismerősei is azonosították: egy Tarek Belgacem nevű tunéziai születésű férfiről van szó.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.