Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Négy további személyt őrizetbe vettek a hatóságok Törökországban

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy további személyt őrizetbe vettek szerdán a török hatóságok az előző napi isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban - közölte Ahmet Davutoglu miniszterelnök.

A török kormányfő sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a támadás tizenöt sérültjéből hatan még mindig kórházi ellátásban részesülnek.

A nap folyamán először orosz forrás közölte nem hivatalosan, hogy a törökországi Antalyában három orosz állampolgárt fogtak le, akiknek közük lehet a merénylethez.

Az első hivatalos bejelentést később Efkan Ala török belügyminiszter tette egy sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a hatóságok egy embert vettek őrizetbe. Szerdán összesen tehát öt személyt állítottak elő.

A német külügyminisztérium a dpa hírügynökséggel azt közölte, hogy mind a tíz halálos áldozat német állampolgár volt. A tárca információ szerint a támadás tizenöt sérültjéből heten németek, akik közül ötöt jelenleg is isztambuli kórházak intenzív osztályain ápolnak.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért Törökország az Iszlám Államot tette felelőssé, ám eddig senki sem vállalta magára a merényletet.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.