Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Washington nem kért bocsánatot

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az amerikai külügyi szóvivő délelőtt megerősítette azt, amit reggel az amerikai alelnök a CBS televízióban mondott: az Egyesült Államok nem kér bocsánatot Irántól a hajó-incidens miatt.

"Semmi alapjuk nincs azoknak a jelentéseknek, miszerint John Kerry külügyminiszter bocsánatot kért volna Irántól" - fogalmazott újságíróknak John Kirby külügyi szóvivő, aki tájékoztatója után Twitter-üzenetében azt írta, "nulla értékük van az ilyen kijelentéseknek". Kirby megismételte John Kerry reggeli nyilatkozatát, melyben az amerikai diplomácia vezetője háláját fejezte ki az iráni hatóságoknak az együttműködésért és a probléma gyors megoldásáért. Kirby megjegyezte, hogy maga az iráni külügyminiszter, Dzsavad Zarif sem tett említést esetleges bocsánatkérésről abban a Twitter-bejegyzésében, melyet az amerikai haditengerészek szabadon bocsátása után tett közzé.

Közben az amerikai haditengerészet illetékesei is nyilatkozatot tettek közzé, melyben megerősítik, hogy a tíz haditengerész már biztonságban van. Közleményében a haditengerészet is megerősítette: nincs semmi jele annak, hogy a matrózoknak bármi bántódásuk esett volna.

Az elnökjelöltségre pályázó politikusok közül eddig még csak a republikánus színekben induló Donald Trump hallatta a hangját. Trump, aki eddig már többször is gyöngeséggel vádolta meg az Obama-kormányzat külpolitikáját, most úgy fogalmazott az egyik kampányrendezvényen, hogy a matrózok fogvatartása "mutatja, hogy hová a pokolba tartunk".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.