Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Egy afgán vezető házában robbantotta fel magát egy merénylő

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy helyi vezető házában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő vasárnap reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban, tizenhárman meghaltak.

Obaedalláh Sinvari tartományi képviselőnél törzsi gyűlést tartottak. A képviselő sértetlenül került ki a támadásból. Egyik testvére azonban meghalt, az apja, Malik Uszmán Sinvari, aki kedvezően viszonyul a kabuli központi kormányzathoz, megsebesült.

Nangarhar tartomány kormányzójának irodája közölte, hogy 13 ember meghalt, 14 megsebesült a merényletben. Az állítást megerősítette a tartományi egészségügyi szolgálat is.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője azt közölte, hogy nincs közük a merénylethez, amely nem sokkal azelőtt történt, hogy a tálibok és a kabuli kormány felújítja a tavaly zsákutcába jutott, a béke megteremtését célzó párbeszédet.

A pakisztáni határ közelében található Dzsalalábád annak a Nangarhar tartománynak a székhelye, ahová az utóbbi hónapokban egyre nagyobb számban szivárogtak be az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyveresei.

Az IÁ vállalta a Pakisztán dzsalálábádi konzulátusa ellen szerdán elkövetett terrortámadást, amelyben az afgán biztonsági erők hét tagja meghalt, hét másik pedig megsebesült.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!