Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Pakisztánban korlátozottan ismét elérhető a YouTube

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pakisztánban hétfőtől ismét elérhető a YouTube, pontosabban annak egy helyi változata, amely mentes az istenkáromló tartalmaktól. A videomegosztó oldalt több mint három éve egy iszlámellenes felvétel miatt tiltották be a helyi hatóságok - számolt be az MTI.

Az információs technológiai minisztérium közleményében arról tájékoztatott, hogy a pakisztáni távközlési hatóság (PTA) ajánlása nyomán a kormány engedélyezte az internetet használók számára a YouTube minap indított nemzeti verziójához való hozzáférést.

A kormány 2012 szeptemberében azután blokkolta a videomegosztó oldalt, hogy feltöltötték rá az Innocence of the Muslims (A muszlimok ártatlansága) című iszlámellenes film egyes részleteit. A Mohamed prófétát támadó alkotás akkori egyesült államokbeli vetítése ellen Pakisztánban és több más iszlám országban is tüntettek.

A pakisztáni távközlési hatóság információi szerint a kormány azóta megállapodott a Google amerikai óriáscéggel abban, hogy az istenkáromló tartalmakat törlik a videomegosztó oldal pakisztáni verziójáról.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mi szerepel az egyezségben, ami miatt jogvédők hangot adtak nemtetszésüknek.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!