Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Szlovénia elutasítja a közös határőrizetet

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szlovénia nem akar közös határvédelmet Ausztriával és Németországgal, és elveti annak lehetőségét, hogy ez a két ország rendőröket küldjön a szlovén-horvát határszakasz megerősítésére - idézte Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminisztert az MTI.

Znidar szerint Szlovénia déli határának közös őrizete még inkább növelné annak esélyét, hogy az ország gyűjtőközponttá váljon, ahol ott maradnak azok a migránsok, akiket Ausztria és Németország nem akar fogadni.

Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az új horvát kormánnyal jobb lesz az együttműködés a migrációs válság kezelésében, mint a korábbival volt.

A miniszter szerint az illegális bevándorlók regisztrációját Horvátországnak kellene elvégeznie a szerb-horvát határon, nem pedig Szlovéniának a horvát-szlovén határon.

"A mai nehéz helyzetben Szlovénia szemszögéből fontos, milyen lépéseket tesz Horvátország, hiszen Zágráb konstruktív együttműködése nélkül nehezen elképzelhető, hogy hatékonyan tudjuk ellenőrizni a migránsáradatot" - húzta alá.

A szabályok állandó változtatása, valamint Ausztria és Németország egyre kisebb hajlandósága a migránsok fogadására Szlovéniát arra sarkallja, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytasson a környező országokkal a migrációs válság kezeléséről - hangsúlyozta Znidar.

Az osztrák kormány még a múlt héten határvédelmi együttműködést kezdeményezett Szlovéniával és Horvátországgal. Bécs álláspontja szerint már a horvát uniós külső határon vagy legalább a szlovén-horvát határnál vissza kellene fordítani a hamis iratokkal vagy papírok nélkül érkező menedékkérőket, amihez közös határőrizetet javasolt.

Ausztria rendőröket küldött volna a szlovén és a horvát határszakasz megerősítésére abban a reményben, hogy ennek révén már január végén csökkenhetett volna a migránsok beáramlása hozzá és Németországba.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!