Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Öngyilkos merénylet a kabuli orosz nagykövetség közelében

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hét ember, köztük két nő meghalt egy öngyilkos merényletben szerda délután, amit egy afgán televízió-csatorna munkatársainak kisbusza ellen követtek el Kabulban, az orosz nagykövetséggel szemben.

A forgalmas Darulaman főúton végrehajtott támadásban legalább hét ember vesztette életét, további huszonöten pedig megsebesültek - közölte az afgán főváros rendőrfőkapitánya.

Abdul Rahmán Rahimi tábornok elmondta, támadók egy robbanószerrel megrakott gépjárművel nekihajtottak a legnagyobb afganisztáni médiatársaság, a MOBY Group tulajdonában álló TOLO TV hírcsatorna kisbuszának, amely a támadás idején a tévéseket éppen munkából vitte haza.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő korábban a Twitteren tudatta: az áldozatok mind polgári személyek, a támadás idején nem volt katonai konvoj a közelben.

A támadás elkövetését egyelőre egy szervezet sem vállalta, ugyanakkor a tálib szélsőséges mozgalom tavaly októberben bejelentette, hogy a TOLO TV és egy másik hírtelevízió, a 1TV célpontokká válhatnak, mert szerintük hamis információkat fabrikálnak.

A merénylet az első olyan terrorakció Afganisztánban, amit egy jelentősebb médiaorgánum ellen követtek el.

Az orosz külügyminisztérium közölte, a diplomáciai képviselet munkatársainak nem esett bajuk, némi kár keletkezett az épületben. Hozzátette, fokozzák a biztonsági intézkedéseket a nagykövetségen.

A kormány és a radikális iszlamista tálibok közötti békefolyamat újraélesztése érdekében tett erőfeszítések újraindulása óta az afgán fővárosban egyre gyakoribbak az öngyilkos merényletek.

A tálibok az utóbbi hetekben megsokszorozták támadásaikat Afganisztánban a külföldi jelenlét szimbólumai ellen, korábban egy, az olasz nagykövetségtől nem messze becsapódó rakéta kilövését is vállalták.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.