Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Márciusig maradnak a fegyveres katonák a brüsszeli köztereken

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fokozott terrorkészültség miatt legalább március 1-ig maradnak a járőröző fegyveres katonák a brüsszeli köztereken a belga kormány pénteki döntése értelmében.

Az intézkedés keretében ezer katonát mozgósítottak, közülük egy időben legfeljebb hétszázan fognak az utcákon szolgálatot teljesíteni - tájékoztattak a hivatalos közleményben. A belga fővárosban emellett továbbra is fokozott rendőri jelenlétre kell készülni.

A hatóságok január 8-án jelentették be, hogy marad a hármas terrorfenyegetettségi fokozat Belgium egész területén. A hármas "súlyos" szint, s azt jelenti, hogy a fenyegetés továbbra is jelentős és a terrortámadás veszélye "lehetséges és valószínű".

Ugyancsak pénteken szabadon engedték a novemberi párizsi merényletekkel kapcsolatban őrizetbe vett egyik gyanúsítottat Belgiumban. A szövetségi ügyészség közlése szerint a marokkói származású, de belga állampolgárságú Ayoub Bazarouj ellen elegendő bizonyíték hiányában ejtették a gyilkosság és terrorcselekmény végrehajtása miatt felhozott vádakat. A 22 éves férfit jelenleg terrorszervezetben való részvétellel vádolják.

Eric Van Der Sypt, a vádhatóság szóvivője szerint Bazaroujt azzal gyanúsítják, hogy segítséget nyújtott a párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, a jelenleg is szökésben lévő Salah Abdeslamnak. A fiatalember ügyvédje azt közölte, hogy ügyfele csak a környékről ismerte Abdeslamot, de nem voltak közeli viszonyban.

A francia fővárosban tavaly november 13-án hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!