Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Macedónia újra megnyitotta a görög határt a migránsok előtt

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Macedónia ismét megnyitotta a görögországi határátkelőket a menedékkérők és migránsok előtt - közölte csütörtök reggel a dpa hírügynökséggel egy görög rendőrtiszt, aki Idomeni határfaluban szolgál.

A macedón hatóságok szerda délután óta tartották lezárva a görög határt. A lépést azzal indokolták Athénnak, hogy északabbra, a macedón-szerb határ közelében "dugó" alakult ki. Az idomeni vasúti átjáró görög oldalán így szemtanúk szerint nagyjából ezer ember töltötte az éjszakát sátrakban és más ideiglenes szálláshelyeken. Mintegy 800-an buszokon várták meg a reggelt.

"Most kisebb csoportokban ismét átkelnek a határon" - mondta egy görög határrendőr.

Macedónia múlt héten is lezárta ideiglenesen Görögországgal közös határát, akkor állítólag Szlovénia kérésére tette ezt.

A balkáni ország novemberben szigorított a határellenőrzésen: csak azokat engedi tovább, akik háború sújtotta övezetből, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeznek. A múlt héten ez a korlátozás azzal egészült ki, hogy közülük is csak azokat hagyják beutazni Macedóniába, akik Ausztriát vagy Németországot jelölik meg úti célként.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!