Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Még mindig menekültszálláson él a Merkellel szelfiző férfi

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, s a kép bejárta a világsajtót - derüli ki a Ciceró nevű magazinban csütörtökön megjelent interjúból. Merkelért azonban még mindig rajong.

A férfit Sákir Kedidának hívják, Irakból menekült el. A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Otthon földműves volt, most földönfutó. Felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek, immár Németországban.

Az interjúban Kedida kijelenti: Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre.

Az cikkből az is kiderül: Kedida a mai napig őrzi telefonján a Merkellel készült szelfit.

Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mondván: az ilyen képek erősítik a menekültáradatot, amit Angela Merkel azzal utasított vissza, hogy, ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!