Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A zikaláz így érintheti a Rio de Janeiró-i olimpiai játékokat

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem jelent fenyegetést a szúnyogok által terjesztett zikajárvány a nyári olimpiai játékokra Rio de Janeiróban, mert a rendezvénysorozat idején a bolygó déli féltekéjén hideg lesz - közölte Eduardo Paes, Brazília második legnagyobb városának a polgármestere.

A 2016-os olimpia augusztusban lesz, abban az évszakban, amikor a téli hideg miatt nincsenek kórt terjesztő szúnyogok a brazil városban - mondta a polgármester.

"Nyilvánvaló, hogy a zika problémát jelent, de elsősorban nekünk, akik most vagyunk itt. Az olimpiai játékok szempontjából viszont nem jelent problémát" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a városi tanács már dolgozik az olimpiai épületek, stadionok és szálláshelyek fertőtlenítésének ütemtervén.

A vírus a gyanú szerint mikrokefáliát, kóros kisfejűséget okoz a magzatoknál. Brazíliában tavaly október óta több mint négyezer ilyen csecsemő jött világra.

A zikavírus Afrikából származik, először az ugandai Zika erdőben egy rhesusmakákóban azonosították 1947-ben, emberben pedig először 1968-ban Nigériában. Egyelőre nincs védőoltás vagy orvosság az egyiptomi csípőszúnyog által terjesztett kór kezelésére.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!