Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Három robbantást követtek el Damaszkusz síita negyedében

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint hatvan ember meghalt és százan megsebesültek három robbantásos merényletben a szíriai főváros, Damaszkusz egyik, főként síiták lakta külvárosi negyedében - közölte a SANA szíriai állami hírügynökség. A hírt más forrás is megerősítette.

A szíriai állami média szerint a Damaszkusz déli Szajjida Zainab külvárosi negyedének mecsetében lévő síita szenthelynél, Mohamed próféta egyik unokájának mauzóleumánál a terroristák egy gépkocsiba rejtett pokolgépet hoztak működésbe, majd amikor a mentők a helyszínre érkeztek két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát a sebesülteken segíteni igyekvő tömegben.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma nőhet, mert sok sebesültnek súlyos az állapota. A halottak között az OSDH szerint 25 síita harcos van.

Egy internetes közlés szerint a merénylők az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet emberei voltak.

A mauzóleum fontos zarándokhely a síiták számára, ugyanakkor a szélsőséges szunniták eretnekségnek tartják, és elutasítják a síita emlékhelyeket. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és más szélsőséges iszlamista csoportok ahol tudják, rombolják az ideológiájukkal ellenkező műemlékeket.

A Szajjida Zainabban lévő szentélynél az utóbbi években többször is követtek már el robbantásos merényleteket.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!