Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

"Az IÁ már harmadával csökkentette a dzsihadisták fizetését"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Harmadával csökkentette az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet harcosainak javadalmazását amiatt, hogy kevesebb bevételhez jut az illegális olajkereskedelemből, ami ugyanakkor "jelentős problémákhoz" vezet az újabb terrorista osztagok felállításánál is - közölte hétfőn Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

"Az IÁ vezetése a múlt héten harmadával csökkentette harcosai javadalmazását amiatt, hogy jelentősen csökkentek a Törökországba irányuló illegális olajkereskedelemből származó bevételei, ami jelentős problémákhoz vezetett az újabb terrorista osztagok felállításában és ellátásában" - mondta az orosz védelmi tárca szóvivője.

Konasenkov ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a terroristák olajkitermelésére mért orosz légicsapások a szélsőségesek harckészségét is csökkentették. Oroszország tavaly szeptember vége óta folytat légi hadműveletet Szíriában, Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogatva.

Korábban az orosz katonai illetékesek bejelentették, hogy a légicsapások következtében az iszlamisták illegális olajkereskedelemből származó bevételei napi 3 millió dollárról a felére, azaz 1,5 millió dollárra csökkentek. A védelmi tárca tisztségviselői beszámoltak arról is: a terrorista szervezet mintegy 8500 üzemanyagszállító tartálykocsival rendelkezett, amiből közel 2000-et az orosz vezérkar december végi közlése szerint sikerült megsemmisíteni.

Az Independent című brit lap január közepén arról számolt be, hogy felével kevesebb javadalmazást kapnak az IÁ harcosai Szíriában a nemzetközi légicsapások okozta károk miatt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.