Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Bolgár kamionosok áttörték a görög gazdák blokádját

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Négy bolgár kamionos áttörte a Promachon-Kulata határátkelőnél tüntető görög gazdák blokádját kedden, hogy hazajuthasson Bulgáriába.

"Gázt adtak, és óránkénti 80 kilométeres sebességgel hasítottak el előttük" - mondta az egyik mezőgazdasági dolgozó a görög Szkai tévéadónak. "Tehergépkocsijukkal még a határsorompót is forgáccsá aprították."

A bolgár rendszámtáblájú kamionokat és vezetőiket a rendőrség szemtanúk beszámolói alapján azonosította, és a bolgár oldalon jegyzőkönyvet vett fel az esetről. Egy hasonló akcióra készülő ötödik sofőrt még görög területen állítottak meg a hatóságok.

A görög parasztok hetek óta tüntetnek az athéni kormány nyugdíjreform-tervezete ellen, és országszerte számos határátkelőnél, illetve fontosabb közlekedési csomópontnál akadályozzák a forgalmat. Bár a földművesek jó szándékuk jeléül időről időre lehetővé teszik az áthaladást a torlaszaikon, a bolgár-görög határon több kilométeres dugók alakultak ki miattuk. Helyszíni beszámolók szerint csak a görög oldalon 25 kilométer hosszan torlódtak fel a járművek.

Bulgária kétségbeesésében arra kérte az Európai Bizottságot, hogy avatkozzon közbe, és "a lehető leggyorsabban" keressen megoldást a problémára. A legszegényebb uniós ország azzal indokolta kérését, hogy Görögország nem teljesíti az emberek és áruk szabad áramlásának biztosítására vonatkozó kötelezettségeit.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!