Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Miniszter felel a boldogságért az arab emírségekben

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Boldogságért és toleranciáért felelős minisztereket neveznek ki az Egyesült Arab Emírségekben - jelentette be kedden az arab ország kormányfője a BBC brit közszolgálati média jelentése szerint.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. Az emírségek miniszterelnöke hozzátette: a kormányátalakítás részeként számos tárcát összevonnak, és terveik szerint a kormányzati szolgáltatások jelentős részét kiszervezik külső cégekhez.

"A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal" - jelentette ki hétfőn a miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm hangsúlyozta: "fiatal és rugalmas kormányzatot szeretnének, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és a lakosság céljait".

Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős miniszteri posztról úgy nyilatkozott, hogy a pozíciót betöltő személy az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát.

A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette. A testületet egy legfeljebb huszonkét éves, női ifjúságügyi miniszter vezeti majd, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek ad tanácsot az ifjúságot érintő kérdésekben.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.