Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nem a migránsok miatt történt a kézigránátos támadás

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem idegenellenesség áll a hátterében annak a kézigránátos támadásnak, amelyet egy menekültszállás ellen követtek el a németországi Baden-Württemberg tartományban január végén - közölték kedden az esetet vizsgáló hatóságok.

A konstanzi ügyészség és a tuttlingeni rendőrkapitányság közös közleménye szerint a Villingen-Schwenningen menedékkérőket befogadó állomása ellen január 29-én elkövetett támadással összefüggésben őrizetbe vettek négy gyanúsítottat.

A 22 és 37 év közötti, "többnyire kelet-európai bevándorló hátterű" férfiak közül hármat le is tartóztattak, kézre kerítésükhöz különleges rendőri egységeket is bevetettek.

A hatóságok a nyomozás érdekeire tekintettel nem közöltek részleteket a kézigránátos támadás hátteréről és a gyanúsítottak indítékairól, de azt kiemelték, hogy a környéken tevékenykedő biztonsági szolgálatok közötti konfliktusok vezethettek a cselekményhez, arra utaló jeleket pedig nem találtak, hogy bármi szerepe lett volna az idegenellenességnek.

A villingen-schwenningeni menekültszállásra hajított kézigránát az intézmény udvarán ért földet, a biztonsági őrök konténere mellett. Õk is vették észre a robbanószerkezetet, amely nem lépett működésbe. Az őrök riasztották a rendőrséget, és a gránátot végül tűzszerészek ellenőrzött robbantással megsemmisítették.

Az ügy nagy feltűnést keltett, mert ugyan gyakran történnek különböző atrocitások menedékkérőket befogadó intézmények ellen, de harci eszköz bevetésére korában nem volt példa.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

A téli sport szerelmeseinek!

Kiváló sípályákon hódolhat téli sport szenvedélyének, mutatjuk a legjobb helyeket.