Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A kollektív védelem erősítéséről tárgyalnak a NATO védelmi miniszterei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kollektív védelem és az elrettentési képességek erősítéséről is tárgyalnak a NATO védelmi miniszterei Brüsszelben. A szerdán kezdődő, kétnapos találkozón Magyarországot Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára képviseli.

Egy neve mellőzését kérő NATO-diplomata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az észak-atlanti szövetség nyári varsói csúcstalálkozóját előkészítő ülésen áttekintik a megváltozott biztonsági környezetből fakadó kihívásokat és az azokra adandó lehetséges válaszokat.

Az egyik legfontosabb kérdést a NATO és Oroszország közötti feszült viszony jelenti. Ennek kapcsán a névtelenül nyilatkozó tisztségviselő elmondta, a találkozón a keleti tagállamokban való NATO-jelenlét fokozásáról is egyeztetni fognak. Mint mondta, a katonai szervezeten belül egyetértés van azt illetően, hogy folyamatos, de rotációs jelenlétre van szükség a térségben, a részletek azonban még kidolgozatlanok.

A kétnapos ülésen emellett foglalkoznak a NATO belső reformjával, a döntéshozatali eljárás felgyorsításával, az adaptációs és megerősítő intézkedésekkel, a transzatlanti ellenálló képesség javításával, valamint a hibrid hadviselés, a kibervédelem, a rakétavédelem és az afganisztáni szerepvállalás kérdéseivel.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.