Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ha Ankara beavatkozik, egész Szíriával néz szembe

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óva intette vasárnap Száleh Muszlim, a szíriai kurd Demokratikus Egyesülés Pártja (PYD) társelnöke Törökországot attól, hogy közvetlenül beavatkozzon a szíriai konfliktusba.

Ebben az esetben "egész Szíria népe szállna velük szembe" - húzta alá a szíriai kurd politikus.

Muszlim egyúttal visszautasította azt a török felszólítást, hogy a kurd irányítású erők vonuljanak ki azokról a területekről a török határ mentén, melyeket az elmúlt napokban foglaltak el, beleértve egy légi bázist is.

Törökországnak nincs joga beavatkozni Szíria belügyeibe, a légi támaszpont pedig korábban az al-Kaidával szövetséges an-Nuszra Front kezén volt - mondta el Száleh Muszlim.

"Mit akarnak? Hogy az an-Nuszra maradjon ott, vagy jöjjön a rezsim és elfoglalja?" - nyilatkozott a kurd politikus telefonon a Reuters hírügynökségnek. A bázist az elmúlt napokban foglalták el az úgynevezett Szíriai Demokratikus Erők, melynek a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) milicistái mellett türkmének és arabok is tagjai.

Az YPG az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció szoros szövetségese, de Törökország szeparatista terroristáknak tekinti a kurd mozgalmat, amely ugyanakkor a szír-török határvidék jelentős részét ellenőrzése alatt tartja.

A londoni székhelyű Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja (OSDH) arról számolt be, hogy a török tüzérség második napja lövi a kurd erők kezén lévő szíriai területeket.

A török miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy a török hadsereg a kurdok provokációjára és "zaklató tevékenységére" válaszol.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!