Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A mexikói drogkartellek ellen szólított fel Ferenc pápa

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A drogkartellek elleni harcra szólított fel kedden Ferenc pápa a mexikói drogháború által súlyosan érintett Michoacán szövetségi állam fővárosában.

A katolikus egyházfő a 600 ezer lakosú Morelia stadionjában arra buzdította a társadalmat, hogy ne hajtson fejet az erőszak és a korrupció előtt, a helyi katolikus egyház képviselőitől pedig azt kérte, hogy ne "bújjanak meg" a sekrestyékben.

A pápa szerint nagy a "belenyugvás kísértése" azokon a helyeken, ahol "az erőszak, a korrupció, a kábítószer-kereskedelem, az emberi méltóság megvetése és a szenvedéssel és bizonytalansággal szembeni közöny az úr". Mint hozzátette, ez a belenyugvás fékezi az embereket, és hátráltatja a kockázatra és a változásra való hajlandóságot.

A 79 éves egyházfő mintegy 22 ezer fős hallgatósága túlnyomórészt katolikus papokból és lelkészekből állt.

A Mexikóvárostól nagyjából 300 kilométerrel nyugatra található Michoacán szövetségi állam a mexikói drogháború egyik fő színtere, ahol több hírhedt bűnbanda is tevékenykedik.

Mexikóban az utóbbi tíz évben nagyjából 100 ezren vesztették életüket a kábítószerrel kapcsolatba hozható erőszakcselekményekben.

A katolikus egyházfő Michoacán szövetségi államban a nap folyamán még fiatalokkal is találkozik, és helyi idő szerint este tér majd vissza Mexikóvárosba, ahonnan szerdán a világ egyik legveszélyesebb településének számító Ciudad Juárezbe utazik, és ezzel befejezi hatnapos mexikói látogatását.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Hajóutak

Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.