Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Magyarázzák Ferenc pápa kijelentését

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pápa folyamatosan azt ismétli, hogy nem falakat, hanem hidakat kell építeni. Szavait nem szánta személyes támadásnak - nyilatkozta Federico Lombardi szentszéki szóvivő a Vatikáni Rádiónak pénteken Ferenc pápa és Donald Trump amerikai elnökjelölt vitájáról.

Federico Lombardi kijelentette: Ferenc pápa ugyanezt mondta már több alkalommal az európai migrációs helyzetről is.

Az egyházfő Mexikóból hazafelé tartva, a pápai repülőgépen nyilatkozott. Ferenc pápa - miközben leszögezte: nem akar tanácsot adni az amerikai katolikusoknak, hogy kire voksoljanak az őszi elnökválasztáson - újságírókkal beszélgetve fejtette ki véleményét az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump bevándorlási nézeteiről és állásfoglalásairól.

"Az az ember, aki nem hidak, hanem csakis falak építésében gondolkodik - bárhol legyenek is ezek a falak - nem keresztény. Ez nincs benne az evangéliumban" - fogalmazott Ferenc pápa.

A szentszéki szóvivő hozzátette: "a befogadásról szóló már ismert beszéd, vagyis, hogy hidakat kell építeni falak helyett, ennek a pápaságnak a jellemzője. Így kell értelmezni és érteni".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!