Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Sztrájkolnak a barcelonai metrósok

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hosszú kocsisorok és jelentős dugók alakultak ki a barcelonai közutakon hétfőn a mobil világkongresszus (MWC) első napján a metró dolgozóinak sztrájkja miatt.

A barcelonai közlekedési vállalat (TMB) honlapján azt javasolta, hogy a sztrájk idején az utasok a metró helyett válasszanak egyéb alternatívát a városi közlekedésre. Ezt az utasok meg is fogadták, így valóságos káosz alakult ki délelőtt a közúti közlekedésben.

A metró helyett autóval, busszal és taxival igyekezett mindenki eljutni úti céljához. A beszámolók szerint a bevezető utakon 12 kilométeres sorok alakultak ki a reggeli csúcsforgalomban.

A metróban reggel 6 és fél 10 között a szolgáltatások 50 százalékát biztosították, majd délután négyig ezt 30 százalékra csökkentették. Ez átlagosan 18-20 perces várakozási időt jelent, 20 metrómegállót le is zártak.

A sztrájkot a világ legjelentősebb mobiltechnológiai kongresszusának első napjára időzítették, amelyre körülbelül 95 ezer résztvevőt vártak a világ minden tájáról. A TMB becslése szerint a kongresszus miatt a metró forgalma napi 50 ezerrel nőne meg ha nem lenne sztrájk.

A szervezőket nem érte váratlanul a munkabeszüntetés, ezért saját buszokat állítottak forgalomba, amelyek a város 15 különböző pontjáról szállítják az esemény helyszínére az embereket.

A szakszervezetek a sztrájkkal béremelést és a határozatlan idejű szerződések arányának növelését követelik a közlekedési vállalattól, ám annak csaknem 20 millió eurós költségvonzata miatt eddig nem sikerült megállapodásra jutniuk a város vezetésével.

A szakszervezetek tájékoztatása szerint a munkabeszüntetést a dolgozók 96-98 százaléka támogatja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!