Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Szerbiában büntetik azokat a szülőket, akik nem oltatják be gyerekeiket

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Akár három átlagfizetésnyi büntetést is kiróhatnak ezentúl azokra a szülőkre Szerbiában, akik nem engedélyezik, hogy beoltsák a gyerekeiket - erről hozott döntést szerdán a szerbiai parlament.

A lakosság fertőző betegségektől való megvédéséről szóló törvény értelmében 30-150 ezer dinárra (75-376 ezer forint) büntethetők az oltást tiltó szülők.

A törvény a tuberkulózis, a torokgyík, a merevgörcs, a szamárköhögés, a gyermekbénulás, a kanyaró, a rózsahimlő, a mumpsz, a hepatitis B vírus, a pneuomococcus által okozott betegségek, valamint a B típusú Haemiphilus influenzae baktériumok által okozott betegségek elleni védőoltásokra vonatkozik.

Zoran Panajotovic egészségügyminiszter-helyettes a Blic című szerb napilapnak azt is hangsúlyozta, hogy azok a gyerekek, akik nem kaptak meg minden kötelező oltást, nem iratkozhatnak be az általános iskolába.

A törvény értelmében azokat is büntetik ezentúl, akik hamis információkat adnak meg, illetve félretájékoztatják az orvost, nem tartják be a karanténra vonatkozó szabályokat, vagy ha nem tartja be az előírt szabályokat, amikor olyan országba utazik, ahol valamilyen fertőzésveszély vagy járvány van.

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!