Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A Ku Klux Klan és Mussolini miatt bírálják Trumpot

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több bírálat is érte vasárnap Donald Trump amerikai milliárdost, aki jelenleg a legesélyesebb a republikánus párt elnökjelöltségének megszerzésére; nem utasította vissza a Ku Klux Klan egykori vezetőjének támogatást és Benito Mussolini egykori olasz fasiszta vezetőtől osztott meg egy idézetet az interneten.

David Duke, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető Ku Klux Klan egykori vezetője támogatásáról biztosította Trumpot, aki a CNN hírtelevízió egyik műsorában nem volt hajlandó visszautasítani a közismerten rasszista szervezet időnként antiszemita megnyilvánulásokkal a hírekbe kerülő egykori vezetőjének támogatását.

Trump közölte, hogy nem tud semmit sem Duke-ról, sem a Ku Klux Klanról, ezért kellő információk hiányában nem is utasíthatja vissza a támogatást. Az ingatlanmágnás tudatta, ha kap egy listát bizonyos szervezetekről, akkor utána tud nézni mindegyiknek, és bizonyosan elhatárolódik azoktól, amelyekkel "valami nem stimmel".

Ted Cruz, Marco Rubio és John Kasich, akik szintén a republikánusok jelöltségére pályáznak, mind elhatárolódtak Duke-tól és a Ku Klux Klantól. Bernie Sanders, aki a demokraták jelöltje szeretne lenni, a Twitteren azt írta: az Egyesült Államok első fekete elnökét nem követheti olyan, aki gyűlöletet szít, és nem ítéli el a Ku Klux Klant.

A Mussolini-idézettel kapcsolatban a Gawker amerikai hírportál vasárnap tudatta: ők csalták csapdába Trumpot. Létrehoztak egy fiókot, amelyen keresztül egy számítógépes algoritmus, egy úgynevezett bot, ami ha úgy tetszik, egy Twitter-automata, naponta több alkalommal tett közzé Mussolini-idézeteket, amelyeket Trumpnak címzett. A portálnál arra számítottak, hogy a fiók és a trükk annyira átlátszó, hogy senki nem fog neki bedőlni, ám vasárnap Trump mégis megosztotta az egyik idézetet a saját fiókján.

A bírálatokra azzal reagált, hogy nem azt nézte, kitől származik az idézet, csakis a tartalmával foglalkozott.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.